Στο περιοδικό Politico μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εξέφρασε τη σιγουριά του Κυριάκου Μητσοτάκη για επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

«Για πρώτη φορά στη χώρα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης το 2010, μια εκλογική διαδικασία δεν θα αποτελέσει πηγή αβεβαιότητας για τις αγορές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιμένει στις προτάσεις του για την ανάπτυξη.

Την υπόσχεσή του να επιστρέψει σε μπαράζ επενδύσεων μέσα στους επόμενους 18 μήνες επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με όλα όσα έκανε και δεν έκανε ο Τσίπρας η ανάπτυξη είναι στο 2% – φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη θα ήταν η ανάπτυξη με μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα και να αποκαταστήσει το 25% του ΑΕΠ που χάθηκε την περασμένη δεκαετία θα χρειαστεί «ανάπτυξη 3-4% για σειρά ετών» τονίζει στη συνέντευξή του.

«Θα εδραιώσω τη μάχη κατά της διαφθοράς» λέει, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας το σχέδιό του «για μια πραγματικά ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς» που θα λειτουργεί με τα δεδομένα του ΟΟΣΑ ελπίζοντας, όπως γράφει το Politico, σε προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων.

Επαναλαμβάνει, τέλος, οτι η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση για να μπει ένα τέλος «στην υπερβολική φορολόγηση της μεσαίας τάξης». Είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει. Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα ποτά.

«Οι νόμοι υπάρχουν και η ομάδα είναι έτοιμη» είναι η τελευταία φράση του κ. Μητσοτάκη.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας