Έχεις αναρωτηθεί εάν η θέληση σου για ζωή είναι μεγαλύτερη από τον θάνατο και εάν ναι γιατί συνεχίζεις να μιλάς στο κινητό αντί να οδηγείς, να παραβιάζεις σηματοδότες και προτεραιότητες; Δεν είναι λογικό να επέλθει ατύχημα η δυστύχημα μέσω αυτών των παραβάσεων; Γιατί παραμένεις απαθής και αδιάφορος στην γενοκτονία των νεοελλήνων;  Οι παραβάσεις που προαναφέρθηκαν αποτελούν και τις βασικές αιτίες δυστυχημάτων  στη χώρα μας. Ομιλία στο κινητό, κατανάλωση αλκοόλ, παραβιάσεις φωτεινών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας  μπορούν να προκαλέσουν τόσο μεγάλο πόνο. Δε γνωρίζεις ότι όταν μιλάς στο κινητό αποσπάται η προσοχή σου και δε μπορείς να είσαι σε πλήρη εγρήγορση που απαιτεί η οδήγηση; Ή ότι αν καταναλώνεις αλκοόλ τα ανακλαστικά σου σε κάποιο απρόσμενο γεγονός του δρόμου θα σε προδώσουν; Θεωρείς την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη ή των σημάτων κυκλοφορίας, σε κάποιο «έρημο» σημείο πταίσμα και όχι ρίσκο;

Η Οδική Ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας! Μην κλείνεις τα μάτια σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απειλεί εσένα και την οικογένεια σου. Τον Ιούνιο μόνο στην Αττική χάθηκαν 18 ψυχές και τραυματίστηκαν 586 άτομα. Το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα είναι κομμάτι της ζωής σου, είναι μέσο μεταφοράς και εξυπηρέτησης, για να πηγαίνεις ασφαλής από το σημείο Α στο σημείο Β, δεν είναι το εισιτήριο για να  φύγεις από αυτό τον κόσμο και από τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπάνε. Η Οδική Συμπεριφορά και η Κυκλοφοριακή Αγωγή είναι ο καθρέφτης του πολιτιστικού και μορφωτικού σου επιπέδου. Η γνώση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας κι η πιστή τήρηση τους αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αυτοπροστασίας και ασφάλειας της ίδιας της ζωής σου, αλλά παράλληλα και των υπόλοιπων χρηστών της οδού. Ωστόσο, η ανευθυνότητα των Ελλήνων οδηγών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας οδήγησε στο θάνατο 730 ανθρώπους για το 2017 ενώ το 2018 σημειώθηκαν 64 θάνατοι ανά εκατομμύριο Ελλήνων. Τα ποσοστά παρόλο που φαινομενικά μειώνονται εξακολουθούν να είναι υψηλά δεδομένου του πληθυσμού της χώρας.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η χρήση κινητού, η υπερβολική ταχύτητα ανήκουν στις βασικότερες αιτίες πρόκλησης δυστυχήματος, κάνοντας φανερό πως εν έτη 2019 ο οδηγικός αναλφαβητισμός συνεχίζεται και δεν υπάρχουν ουσιαστικές δράσεις για την εξάλειψη του. Στη χώρα μας χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία σχεδόν τριπλάσιοι άνθρωποι, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, σε σχέση με τη Σουηδία, η οποία περιλαμβάνεται στις χώρες με τα καλύτερα αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια. Ανάμεσα στα αίτια των 679 θανάσιμων ατυχημάτων του 2017, τα περισσότερα-314, σχετίζονταν με την κακή οδηγική συμπεριφορά, ενώ υψηλό ποσοστό είχε η υπερβολική ταχύτητα με 84 περιπτώσεις, αλλά και η πρόκληση ατυχήματος λόγω εμπλοκής με πεζούς με 80 περιπτώσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι θάνατοι προήλθαν από σύγκρουση-262 ατυχήματα και 230 εκτροπές  ενώ σε 426 περιπτώσεις, έγιναν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και μεταξύ 24:00 και 7:00 όπου η κυκλοφορία είναι μειωμένη με αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι πιο χαλαροί- κουρασμένοι ή ακόμη να έχουν διασκεδάσει έχοντας καταναλώσει ανεπίτρεπτες ποσότητες αλκοόλ.

Συνοψίζοντας, πρέπει να αναφερθεί πόσο σημαντικό είναι να επιχειρήσουν όλοι στο σύνολό τους, πολιτεία, κοινωνία και όλοι οι φορείς, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει, ώστε να διαμορφωθεί ένα οδικό περιβάλλον χωρίς τροχαία δυστυχήματα ,γιατί η ασφάλεια δε μπορεί να περιμένει.

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας