Online θα προμηθεύονται άμεσα την προσωρινή ή την κανονική άδεια οδήγησης αλλά και την ανανέωσή της οι οδηγοί καθώς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει έτοιμη την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Με την συγκεκριμένη ενέργεια το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βάζουν τέλος σε όλες τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Κράτους διευκολύνοντας τους πολίτες, μειώνοντας την απασχόληση των υπαλλήλων, των διευθύνσεων μεταφορών, με το κοινό και βέβαια μειώνουν στο ελάχιστο τα κρούσματα διαφθοράς και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων καθώς η χρήση της τεχνολογίας θα καταργήσει τις «παράγκες» έξω από τις Διευθύνσεις Μεταφορών!

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Περιφέρεια Αττικής για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα θα αφορούν την έκδοση της προσωρινής ή της κανονικής άδειας οδήγησης αλλά και της ανανέωσης αυτής.

Όλα τα απαραίτητα έγγραφα θα καταχωρούνται ψηφιακά και θα περιλαμβάνουν τις φωτογραφίες, τις ιατρικές εξετάσεις ενώ σχεδιάζονται και επιπλέον εφαρμογές οι οποίες θα είναι αυτόματες και απρόσωπες.

Ειδικότερα οι ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να αντλούνται από την εφαρμογή της συνταγογράφησης.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ . Γιώργου Πατούλη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ των εξετάσεων με απόλυτα αξιοκρατικό τρόπο ξεκινώντας πιλοτικά η εφαρμογή του στις Διευθύνσεις  Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο προγραμματισμός των εξετάσεων για την θεωρητική ή την πρακτική εξέταση πραγματοποιείται χειρόγραφα , με έναν ιδιαίτερα προβληματικό και απαρχαιωμένο τρόπο που συχνά δημιουργεί προβλήματα καθώς απαιτεί  τουλάχιστον 2 φορές τη φυσική παρουσία του πολίτη ή του εκπροσώπου του στις εκάστοτε Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών απλά και μόνο για να προγραμματίσει το πότε θα εξεταστεί.

Η νέα ψηφιακή εποχή των αδειών οδήγησης δημιουργεί τα πιο ισχυρά θεμέλια για την εξασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας απόκτησης άδειας οδήγησης και την ανοικοδόμηση ενός νέου εφαρμόσιμου, και εκσυγχρονισμένου  συστήματος εκπαίδευσης οδηγών με έμφαση στην οδική ασφάλεια και την ουσιαστική εκμάθηση της οδήγησης αλλά και της αρμονικής συνύπαρξης με όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο politicnews, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εκπαιδευτών Οδήγησης & Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του Περιφερειάρχη Αττικής

κ. Κίμων Λογοθέτης

menclinic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας