Press ESC to close

Ανησυχία για την προσβασιμότητα στις παραλίες του Λαγονησίου

Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση του κοινού ή των αρμόδιων φορέων του Δήμου Σαρωνικού, ξεκίνησε προ ημερών η κατεδάφιση κτισμάτων επί της παραλιακής λεωφόρου στο ύψος του Λαγονησίου.

Η ενέργεια αυτή εγείρει ερωτήματα, και φαίνεται να συνδέεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ με την επέκταση γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος και την πιθανή πρόθεση κλεισίματος παραλιών.

Το χρονικό της υπόθεσης:


Η αντιδικία για το ακίνητο στο Λαγονήσι μεταξύ της «Αττικός Ήλιος» συμφερόντων του κ. Μαντωνανάκη και του Ελληνικού Δημοσίου κρατά πάνω από 20 χρόνια. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αντιπαράθεση λόγω μισθωτικών διαφορών, με την Αττικός Ήλιος να αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν της παρέδωσε ποτέ ολόκληρη την έκταση για να ολοκληρωθεί η επένδυση.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Δημόσιο πλησιάζει σε συμφωνία με τον κ. Παντελή Μαντωνανάκη για τη διευθέτηση της πολύχρονης διαμάχης με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για το Grand Resort Lagonissi. Το deal προβλέπει “κούρεμα” δανείων, ενώ ο κ. Μαντωνανάκης έχει κερδίσει αποζημιώσεις πολλών εκατ. ευρώ από τον Άρειο Πάγο.

Η προοπτική επένδυσης στην περιοχή του Λαγονησίου προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι οι παραλίες δεν θα παραμείνουν προσβάσιμες για το κοινό. Η επέκταση του ξενοδοχείου ενδέχεται να οδηγήσει σε περιορισμούς στην πρόσβαση στις παραλίες. Αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικών επενδύσεων και δημόσιου συμφέροντος, καθώς και για τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων που ανήκουν σε όλους.

 

epistoli-696x815
 

Κινητοποίηση του Δήμου Σαρωνικού:


Μετά την κατεδάφιση των κτισμάτων επί της παραλιακής στο ύψος από το 41ο έως το 42ο χλμ., ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου έδωσε εντολή στις νομικές υπηρεσίες του Δήμου για την κατεπείγουσα προετοιμασία όλων των νομικών ενεργειών που μπορεί να προβεί ο Δήμος Σαρωνικού ώστε να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις 17/7 είχε κοινοποιηθεί προς το Δήμο Σαρωνικού σχετική επιστολή από τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Λαγονήσι» για το εν λόγω ζήτημα η οποία δεν είχε απαντηθεί.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 31ης Ιουλίου, ο Δήμαρχος θα εισηγηθεί την ομόφωνη λήψη απόφασης/ψηφίσματος, ώστε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή λύση δεδομένων των συνθηκών.

 IMG-20240731-WA0009-300x582
IMG-20240731-WA0013-696x1116
IMG-20240731-WA0012-696x756
IMG-20240731-WA0014-696x682

                                             Με μπλε ο χώρος παραχώρησης στην εταιρεία Αττικός Ήλιος

 

Πηγή:Atticatimes.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *