Press ESC to close

Αντίστροφη μέτρηση για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο

28011089.jpg

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η ισραηλινή γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο. Όπως ανέφερε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης, το ισραηλινό πυροβολικό ξεκίνησε επιχειρήσεις carpet bombing στο νότιο Λίβανο. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο πριν τη χερσαία εισβολή πλήρους κλίμακας.

Το λεγόμενο «carpet bombing» είναι βομβαρδισμοί μεγάλης κλίμακας που γίνονται προοδευτικά με στόχο να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε κάθε τμήμα της περιοχής που έχει βρεθεί στο στόχαστρο, με ισοπέδωση των υποδομών του αντιπάλου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στον Λίβανο, αφού είπε στα στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της χώρας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας – συμπεριλαμβανομένου και εσάς». Πρόσθεσε, ότι η επιστροφή των Ισραηλινών στα σπίτια τους στο βορρά – περίπου 60.000 αναγκάστηκαν να εκκενώσουν λόγω επανειλημμένων βολών με ρουκέτες από τον Λίβανο – είναι «η αποστολή των IDF».

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *