Press ESC to close

Αυτοκινητοπομπή Διαμαρτυρίας: Οι Κάτοικοι του Λαγονησίου Υψώνουν Φωνή Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Παραλιών

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Λαγονησίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των παραλιών της περιοχής από την ΕΤΑΔ για να υλοποιηθεί η επένδυση της "Αττικός Ήλιος"  Grand Resort. 

Πριν μερικές μέρες είχε προγραμματιστεί κατεδάφιση και της “Γλύστρας” στην παραλία Ευκάλυπτοι από την οποία πέφτουν σκάφη στη θάλασσα, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου (41ο – 42ο χλμ).

IMG_0835.jpg
IMG_0834.jpg
IMG_0833.PNG
IMG_0832.PNG

Με αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης, οι κάτοικοι φυλάνε νυχθημερόν το σημείο πρόσβασης στην παραλία Ευκάλυπτοι εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια παραχώρησης των παραλιών της περιοχής σε ιδιώτες.

Σε μία επίδειξη ενότητας και μαχητικότητας, διοργάνωσαν χθες αυτοκινητοπομπή που διέσχισε όλο τον Δήμο Σαρωνικού, διαδηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τις παραλίες από την ιδιωτικοποίηση. 

Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι παραλίες θα παραμείνουν ελεύθερες και προσβάσιμες σε όλους, και δεν θα μετατραπούν σε περιφραγμένα τμήματα για λίγους.

Η κοινότητα του Λαγονησίου, η Δημοτική αρχή και οι φορείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, μέχρι να ακυρωθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες. 

Μάλιστα αρκετοί είναι οι Δήμοι των Νοτιών Προαστίων που εκφράζουν συμπαράσταση στον Δήμο Σαρωνικού. 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *