Στις 14 Αυγούστου, το λιμάνι του Πειραιά θα φιλοξενήσει μια σημαντική διαμαρτυρία, οργανωμένη από την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Ν.Ε.Ν), την Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων. Η συγκέντρωση αυτή έχει ως στόχο να εκφράσει την αντίθεση των συμμετεχόντων στην επικείμενη επίσκεψη σιωνιστών με το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris.
Η προετοιμασία της διαμαρτυρίας έχει ξεκινήσει ήδη από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Αυγούστου. Οι οργανωτές τόνισαν την ανάγκη να ακουστεί η φωνή της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές καταπίεσης που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός. Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη δήλωσαν ότι οι σιωνιστές είναι ανεπιθύμητοι και ότι οι διαμαρτυρίες θα πρέπει να είναι μαζικές και δυναμικές.
Η επιλογή του Πειραιά ως τόπου διαμαρτυρίας δεν είναι τυχαία, καθώς το λιμάνι αυτό αποτελεί ένα από τους κύριους κόμβους εισόδου και εξόδου για κρουαζιερόπλοια. Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην κινητοποίηση καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους.
Η συγκέντρωση αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πολιτών και οργανώσεων, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και ότι οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να σταθούν στο πλευρό τους.
Η διαμαρτυρία αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου οι διεθνείς σχέσεις και οι πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο τη σημασία της συλλογικής δράσης και της αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί ο αγώνας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης.