Press ESC to close

Δήμαρχος Αθηναίων συναντά τη Δήμαρχο Παρισιού για συζήτηση συνεργασίας

Την Τρίτη το βράδυ, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, φιλοξένησε επίσημο δείπνο για τη Δήμαρχο Παρισιού, Αν Ινταλγκό, στο εστιατόριο Dionysos Zonar’s. Η συνάντηση προσέφερε μια ευκαιρία για συζητήσεις επί επικαιρών θεμάτων, με έμφαση στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως οι κοινωνικές ανισότητες και η κλιματική κρίση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Δήμαρχοι συζήτησαν εκτενώς για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι φέτος, αλλά και για τις περιβαλλοντικές προσπάθειες που έχουν αναληφθεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Δήμαρχος Δούκας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Παρίσι θα διοργανώσει φέτος αξέχαστους αγώνες, ενώ η Δήμαρχος Ινταλγκό εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της στην Αθήνα και την προοπτική συνεργασίας με τον Δήμαρχο Δούκα.

resized_M_M09563

resized_M_M09607

resized_M_M09185
 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Παρισιού, καθώς και εκπρόσωποι από την πολιτική και αθλητική κοινότητα των δύο πόλεων.

Η συνάντηση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.