Press ESC to close

Επανεμφάνιση του «Μπλεκ» και νέα κανονιστικά πλαίσια για τα social media

Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, ο «Μπλεκ», επιστρέφει αυτό το Σάββατο στις 19 Σεπτεμβρίου, με την κυκλοφορία του νέου τεύχους του περιοδικού σε συνεργασία με τα ΝΕΑ. Η επιστροφή αυτή αναμένεται να ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες, που έχουν μεγαλώσει με τις περιπέτειες του ήρωα, και αναζητούν νέες ιστορίες που θα τους ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους.

Παράλληλα, σημαντικές εξελίξεις έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την εφαρμογή του EU Kids Act. Ο νέος κανονισμός θα επιβάλει περιορισμούς στη χρήση των social media από παιδιά και εφήβους. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, τα παιδιά κάτω των 13 ετών θα αποκλείονται πλήρως από την πρόσβαση σε αυτές τις πλατφόρμες, ενώ οι μεγαλύτεροι ανήλικοι θα αντιμετωπίσουν αυστηρούς περιορισμούς στην αλληλεπίδραση τους με το περιεχόμενο.

Οι αλλαγές αυτές προκύπτουν ως απάντηση στις ανησυχίες που εκφράζουν οι γονείς και οι ειδικοί σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο. Οι νέες ρυθμίσεις στοχεύουν στην προστασία των ανηλίκων από κινδύνους, όπως η διαδικτυακή παρενόχληση και η έκθεση σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Στο μεταξύ, το MEGA αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη, που θα εμφανιστεί για τελευταία φορά στο «Σπίτι με το MEGA» την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Οι θαυμαστές του είναι έτοιμοι να τον τιμήσουν με την παρουσία τους σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, όπου θα θυμηθούν τις σπουδαίες στιγμές της καριέρας του.

Τέλος, η Hungry Kat, μια ταλαντούχα baker από τα Γιάννενα, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της στα social media. Η ικανότητά της να προσελκύει το κοινό με τα βίντεο και τις συνταγές της, έχει δημιουργήσει έναν πιστό κύκλο θαυμαστών που περιμένουν με ανυπομονησία κάθε νέο της βίντεο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *