Press ESC to close

Στο Στίγμα της Ιστορίας: 57 Χρόνια μετά το Πραξικόπημα - Η Αναμνηστική Δήλωση της Προέδρου Σακελλαροπούλου για την Ενίσχυση της Δημοκρατίας

Η δημοκρατία αναδύεται από τις σκιές του παρελθόντος και επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητά της κάθε μέρα. Συμπληρώνοντας 57 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τη συνέχεια της δημοκρατικής πορείας της χώρας. Αυτή η επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία να αναλογιστούμε το παρελθόν μας και να επαναβεβαιώσουμε την ανάγκη για συνεχή αγώνα για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών.

Η ημέρα της 21ης Απριλίου 1967 σήμανε την έναρξη μιας περιόδου σκοτεινής δικτατορίας στην Ελλάδα. Η δημοκρατία ανασταίνεται από τις στάχτες αυτής της περιόδου, με την επαναφορά της ελευθερίας και της δημοκρατικής διακυβέρνησης μετά την επιστροφή στην κοινοβουλευτική δημοκρατία το 1974. Η πρόοδος προς τη δημοκρατία δεν ήταν εύκολη· χρειάστηκε αγώνας και ανθρώπινη θυσία.

Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι αξίες που πρέπει να προστατεύουμε καθημερινά. Στη σύγχρονη εποχή, όπου η πολιτική αβεβαιότητα και οι πολυδιάστατες κρίσεις δοκιμάζουν τις κοινωνίες, η ανάγκη για αμυντική δράση είναι ακόμα πιο επιτακτική. Ο καθένας από εμάς έχει το χρέος να υπερασπιστεί αυτές τις αξίες, είτε μέσα από την πολιτική συμμετοχή είτε μέσα από την καθημερινή του ζωή και συμπεριφορά.

Η σημερινή επέτειος αποτελεί έναν υπενθύμισμα ότι η δημοκρατία δεν είναι ποτέ δεδομένη. Είναι μια σταθερή προσπάθεια, μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή προσοχή και αφοσίωση. Ο μόνιμος αγώνας για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και την προαγωγή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ατόμου είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και την ελευθερία όλων των πολιτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *