Press ESC to close

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Επισημαίνει τη Σημασία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, αναδεικνύει τη σημασία αυτού του νέου οργάνου στον τουριστικό τομέα της χώρας. Το Συμβούλιο προβλέπεται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τουριστικής στρατηγικής, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική και βιώσιμη ανάπτυξη. Μέσω γνωμοδοτικών και συμβουλευτικών δράσεων, θα συνεισφέρει στη χάραξη μιας τουριστικής πολιτικής που θα συμβιβάζει τον τουρισμό με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Η κα Κεφαλογιάννη αναδεικνύει επίσης τη σημασία της δημιουργίας ενός τουριστικού προϊόντος που θα προσεγγίζει τους τουριστές με μέτρο και ισορροπία, σέβοντας τον πολιτισμό και τον πολιτισμό των τοπικών κοινοτήτων. Επισημαίνει επίσης τη σημασία πρόσφατων νομοθετικών παρεμβάσεων, όπως η ενίσχυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης και η θεσμοθέτηση νέων οργάνων, που στοχεύουν στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού με βιώσιμο τρόπο. Με έμφαση στη συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, η υπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη για συνολική προσέγγιση και τονίζει τη σημασία της διαχείρισης των

τουριστικών πόρων για την αειφόρο ανάπτυξη.

Επιπλέον, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρει την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση έργων που θα προάγουν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο ορεινός τουρισμός και ο τουρισμός υγείας και ευεξίας. Τέλος, επισημαίνει τη σημασία της ολοκλήρωσης του ειδικού χωροταξικού σχεδίου του τουρισμού και τη δημιουργία ενός ταμείου που θα προωθεί έργα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, επιδιώκοντας την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών και την προσβασιμότητα στις παραλίες.

resized_IMG-20240513-WA0024
 

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν αρκεί στον ελληνικό τουρισμό να μετράει χρονιές-ρεκόρ και αύξηση στους αριθμούς». Επισημαίνει ότι η δημιουργία του περιφερειακού συμβουλίου είναι απαραίτητη για να αναπτύξουμε μια τουριστική πολιτική με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Ο στόχος είναι η ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού με βάση τη βιωσιμότητα. Εκφράζει την άποψη ότι ο πολιτισμός πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και σε όλες τις 13 περιφέρειες.

Εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ένωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Υπουργείο Τουρισμού για τη σημαντική πρωτοβουλία της δημιουργίας του περιφερειακού συμβουλίου. Επισημαίνει ότι αυτό δείχνει τη σημαντική συμβολή των Περιφερειών στην προσπάθεια για την ενίσχυση του τουρισμού και την επίτευξη των κεντρικών στόχων. Τονίζει ότι ο τουρισμός και η ανάπτυξη δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή των Περιφερειών και υπογραμμίζει την ανάγκη για την αξιοποίηση των πόρων με βιώσιμο τρόπο, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι προορισμοί και να προβληθούν παγκοσμίως.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *