Press ESC to close

Κασσελάκης προβλέπει το τέλος της αποσταθεροποίησης και την έναρξη της μεγάλης Ανατροπής στις ευρωεκλογές

Στο άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναδεικνύει την οικονομική ανισότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, παρουσιάζοντας δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Επισημαίνει ότι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση ως προς την φτώχεια στην ΕΕ-27, με το χρέος της να ανέρχεται στο 165,5% του ΑΕΠ. Αναδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό έλλειμμα, ενώ υπογραμμίζει τη στασιμότητα των πραγματικών μισθών και εσόδων σε σύγκριση με πριν από 15 χρόνια. Παραθέτει επίσης στοιχεία για την ανεργία, το εμπορικό έλλειμμα και την κοινωνική ανισότητα.

Στη συνέχεια, εστιάζει στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απειλή που αντιπροσωπεύει για τις βασικές αρχές της δημοκρατίας και της ευημερίας. Αναφέρει ότι οι ευρωεκλογές δεν αφορούν μόνο την εθνική πολιτική σταθερότητα αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, καλώντας τους πολίτες να προστατεύσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς από την κυβέρνηση που τους θεωρεί εργαλείο για την άσκηση της εξουσίας. Τονίζει την ανάγκη για πραγματικό σεβασμό στη διάκριση των εξουσιών, την ανεξαρτησία των Αρχών και των ΜΜΕ, καθώς και τη μηδενική ανοχή στην καταπάτηση των δικαιωμάτων.

Τέλος, καλεί για μια νέα πολιτική κατεύθυνση που θα εξασφαλίζει δικαιοσύνη και κοινωνική ισότητα, καθώς και για μια οικονομική πολιτική που θα ευνοεί την ευημερία των πολλών αντί για τα υπερκέρδη των λίγων. Καταλήγει ότι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Αριστερά, όπως εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, θα αγωνιστεί για αυτούς τους στόχους, κηρύσσοντας ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα σημάνουν το τέλος της αποσταθεροποίησης και την αρχή μιας μεγάλης ανατροπής.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *