Press ESC to close

ΜΑΤ στο Grand Resort

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του κλεισίματος των παραλιών, με πολίτες να αντιδρούν δυναμικά στις προγραμματισμένες κατεδαφίσεις που συνδέονται με την παραχώρηση των παραλιών στο grand resort. 

MATGRANDRESORT.jpg

 

Το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, πλήθος συγκεντρώθηκε στο 41ο – 42ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου για να εκφράσει την αντίθεσή του.

BEACHES DIAMARTYRIA.jpg
GRAND RESORT-1.jpg

Παρουσία των ΜΑΤ οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Αχόρταγε Ξενοδόχε», «Ελεύθερες παραλίες για όλους», φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά του κλεισίματος των παραλιών.

MAT-1.jpg

Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς η προθεσμία αναστολής των κατεδαφίσεων λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία για την πιθανή απώλεια της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες, επισημαίνοντας παράλληλα ζητήματα ασφαλείας. Σε περίπτωση εκτεταμένων πυρκαγιών, οι παραλίες συχνά αποτελούν τη μοναδική διέξοδο προς τη θάλασσα, όπως έγινε πέρυσι στο Λαγονήσι όταν οι φλόγες ανάγκασαν πολλούς να καταφύγουν στη θάλασσα.

KEEP HANDS OF OUR BEACHES.jpg
MAT ASTYNOMIA POLICE.jpg

Η συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν μαζική και δυναμική, με τους διοργανωτές να καλούν τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διατήρηση των παραλιών ως δημόσιου αγαθού. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με τους πολίτες αποφασισμένους να διασφαλίσουν την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *