Press ESC to close

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: “Κάθε έθνος έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει την ιστορική μνήμη. Και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες θηριωδίες στο μέλλον.” – Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σήμερα, τιμούμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αποδίδοντας φόρο τιμής στα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα που εξοντώθηκαν ή εκδιώχθηκαν βίαια από τις πατρογονικές τους εστίες πριν από 105 χρόνια, κατά την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τη σημαντική συνεισφορά του ποντιακού Ελληνισμού στην ανασυγκρότηση και πρόοδο του ελληνικού κράτους, καθώς έφεραν στη μητέρα πατρίδα τον δυναμισμό και τις αξίες τους.

Κάθε έθνος έχει την υποχρέωση να διαφυλάσσει την ιστορική μνήμη. Και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναγνωρίζει και να καταδικάζει αποτρόπαια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες θηριωδίες στο μέλλον.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *