Press ESC to close

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών έπρεπε να εκπέμψουν μήνυμα στον κ. Ερντογάν

Νίκος Ανδρουλάκης: “Ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών έπρεπε να εκπέμψουν μήνυμα στον κ. Ερντογάν”

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επεσήμανε την κυβερνητική αδυναμία ως προς την αιφνιδιαστική άνοδο του κόστους ζωής και την εξασθένιση της αγοραστικής ικανότητας των πολιτών.

«Η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη κατά τη διάρκεια της κρίσης και ο έλεγχος της αγοράς για την επιβολή της μείωσης στα προϊόντα αντί στην τσέπη των επιχειρηματιών είναι μια λύση που προτείνουμε. Η Νέα Δημοκρατία δεν την εφάρμοσε» επεσήμανε.

Όσον αφορά στη νέα πρόκληση από την Τουρκία και τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε: «Τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει επίσημα την Μονή της Χώρας ως τζαμί. Και αυτό που είχε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι πως αποτελεί “άσχετη ενέργεια”.  Για μένα δεν είναι μια “άσχετη ενέργεια”. Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι προσβολή για αυτά τα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Είναι ντροπή για την ελληνική κυβέρνηση, την κα. Φον ντερ Λάιεν και τον κ. Μισέλ, που γνώριζαν από το 2020 ότι ο Ερντογάν είχε τέτοια σχέδια, και δεν έκαναν τίποτα για να τα ανατρέψουν».

«Είναι ή δεν είναι προσβλητική ενέργεια; Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Για μένα, αυτό είναι ένα μήνυμα: ο πρωθυπουργός έπρεπε να πει “θα τα συζητήσουμε ξανά”» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο μήνυμα της ευρωεκλογής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε: «Με μία ψήφο, δύο πετρόπουλα: ο λαός μπορεί να στείλει ένα μήνυμα αποδοκιμασίας προς τη Νέα Δημοκρατία και ένα μήνυμα υποστήριξης προς το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και προσφέροντας μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση για την επόμενη κυβέρνηση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές».

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *