Press ESC to close

Νίκος Στέφος, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ: H Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει ισχυρή φωνή σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων

### Νίκος Στέφος: Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει ισχυρή φωνή σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων

Ο Νίκος Στέφος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο atticatimes.gr και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη για την αναγκαιότητα της ισχυρής παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε μια εποχή γεωπολιτικής αστάθειας και οικονομικών προκλήσεων.

«Για αυτό ψηφίζουμε! Για μια ισχυρή ΝΔ, για μια Ευρώπη που αλλάζει», τόνισε ο Νίκος Στέφος. Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, υπογράμμισε πως «ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και θα συνεχισθεί ακόμα πιο αποφασιστικά. Σίγουρα χρειάζεται και η συνδρομή της Ε.Ε. γιατί το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και έτσι θα αντιμετωπισθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Μεταπτυχιακός στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική, ο Νίκος Στέφος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη για μια πραγματικά ανεξάρτητη και ενιαία εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη, καθώς και τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής άμυνας που δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ. «Η Ευρώπη οφείλει να τραβήξει τον δικό της δρόμο και να αναδειχθεί όχι μόνο σε οικονομική αλλά και σε στρατιωτική υπερδύναμη», δήλωσε.

#### Προτεραιότητες στην Ευρωβουλή

Σε ερώτηση για τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα και γιατί επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Στέφος εξήγησε: «Ένας βασικός λόγος για τον οποίο επιθυμώ να εκλεγώ στην Ευρωβουλή είναι να συμβάλλω στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ευρώπη δεν έχει άλλη προοπτική από το να αποκτήσει μια πραγματικά ανεξάρτητη και ενιαία εξωτερική πολιτική και επιτέλους τη δική της άμυνα».

Όσον αφορά την επιλογή του κόμματος, ανέφερε: «Η ΝΔ από την ίδρυσή της ήταν το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα, που μας ενέταξε στην Ευρώπη και το κόμμα των εθνικών επιλογών που δικαιώθηκαν από την ιστορία».

#### Αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας

Σχετικά με το ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, ο Νίκος Στέφος ανέφερε: «Το Ευρωκοινοβούλιο κατ’ επανάληψη έχει καταδικάσει την τουρκική επιθετικότητα και τις ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ενώ με τα ψηφίσματά του είναι αρωγός στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου».

Ενώ οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου δεν αναγκάζουν άμεσα την Τουρκία να σταματήσει τις διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας, ασκούν ηθική και πολιτική πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. «Ακριβώς αυτή η πίεση έχει φέρει εμφανή αποτελέσματα και στα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής που χωρίς περιστροφές δείχνουν ότι οι εταίροι μας είναι πλέον σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας», επισήμανε.

#### Η Ευρώπη σε ρόλο στρατιωτικής υπερδύναμης

Ο Νίκος Στέφος πιστεύει πως η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει τη δική της αμυντική δύναμη, ώστε να προστατεύει την παγκόσμια ειρήνη και να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών της. Υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ, αλλά με αυτόνομη ισχύ.

### Συμπέρασμα

Ο Νίκος Στέφος, με την εμπειρία του στη δημοσιογραφία και την πολιτική επιστήμη, δεσμεύεται να εργαστεί για την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον. Μέσω της συμμετοχής του στο Ευρωκοινοβούλιο, φιλοδοξεί να προωθήσει πολιτικές που θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα, συμβάλλοντας στην ευημερία και την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών.

Τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής;

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως το πιο πρόσφατο Ευρωβαρόμετρο, είναι το αυξημένο κόστος ζωής. Δυστυχώς παρά τις κάποιες αποφάσεις που έχει πάρει η Κομισιόν, στην πραγματικότητα είναι οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών που έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγο να τιθασεύσουν το τέρας της ακρίβειας. Τα κυβερνητικά μέτρα στην Ελλάδα με το καλάθι του νοικοκυριού, του Πάσχα κλπ., οι σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά, τα βαριά πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν σε συνδυασμό με την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων και την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830€ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, είναι μερικά από τα όπλα της κυβέρνησης για την ανακούφιση της κοινωνίας στο μέτρο που επιτρέπει ο προϋπολογισμός. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει μειωθεί εντυπωσιακά. Ο αγώνας είναι πολυμέτωπος και θα συνεχισθεί ακόμα πιο αποφασιστικά. Σίγουρα χρειάζεται και η συνδρομή της Ε.Ε. γιατί το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και έτσι θα αντιμετωπισθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στον δημόσιο διάλογο τα κόμματα εστιάζουν σε εθνικά παρά σε ευρωπαϊκά ζητήματα. Η ψήφος στις ευρωεκλογές θα είναι με κριτήρια εθνικών ή ευρωπαϊκών εκλογών πιστεύετε;

Αυτό είναι το βασικό λάθος της αντιπολίτευσης. Νομίζουν ότι οι ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία για να ρίξουν την κυβέρνηση. Το μένος τους και η στόχευσή τους είναι να πέσει ο Μητσοτάκης. Να πέσει ο Μητσοτάκης που οδήγησε τη χώρα μας στην ανάπτυξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, που για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια έδωσε, όπως σας είπα και πριν, αυξήσεις στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, αύξησε τον κατώτα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *