Press ESC to close

Νίκος Χαρδαλιάς Ανακοινώνει Πόρους 25,2 Εκατ. Ευρώ για Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου: Μια Αναλυτική Επισκόπηση

Νίκος Χαρδαλιάς Ανακοινώνει Πόρους 25,2 Εκατ. Ευρώ για Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου: Μια Αναλυτική Επισκόπηση

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τη διάθεση πόρων ύψους 25,2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση πάνω από 30 έργων και δράσεων σε Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Αυτή η ανακοίνωση προέρχεται από την απόφαση εκχώρησης του Περιφερειάρχη και εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος "Αττική" 2021-2027. Οι δημοτικές αρχές υπογράμμισαν τη σημασία των πόρων για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, ενώ ο Περιφερειάρχης επισήμανε τη δέσμευσή του για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και τη στήριξη της νέας γενιάς και του κοινωνικού κράτους.

resized_1000058559
 

Πιο αναλυτικά, από τα 25,2 εκατ. ευρώ:

- Οι 8,59 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της περιφερειακής οικονομίας, περιλαμβανομένης της έρευνας και της καινοτομίας.
- Οι 9,86 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της χωρικής οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ανάπτυξης και συνοχής.
- Οι 6,55 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την προώθηση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής μέσω της στήριξης του ανθρώπινου δυναμικού, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, κ.α.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εξέφρασε την προθυμία του να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στο έργο, ενώ ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε τη σημασία της αξιοποίησης των πόρων προς όφελος της κοινωνίας. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, εξέφρασε την ανάγκη για κατάθεση

συντονισμένων προσπαθειών για την επίτευξη των στόχων.

Συνολικά, οι πόροι αυτοί αναμένεται να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών σε αυτές τις περιοχές της Αττικής, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας της περιοχής.

Έτσι, η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά προσφέρει μια αναλυτική επισκόπηση των πόρων και των δράσεων που σχεδιάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *