Press ESC to close

Ο Β. Κικίλιας επισκέφθηκε την Πεντέλη για αυτοψία των έργων καθαρισμού, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση των προσπαθειών σε περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, Παναγιώτη Νιάφα, πραγματοποίησαν αυτοψία στην Πεντέλη, μια από τις κυριότερες περιοχές της Αττικής. Το κύριο αντικείμενο της επίσκεψής τους ήταν η πυροπροστασία και η προετοιμασία για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Κατά την επίσκεψη αυτή, ελέγχθηκαν οι εξελίξεις σε έργα που πραγματοποιούνται για την προστασία των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας από τις πυρκαγιές. Ανάμεσα στα έργα αυτά περιλαμβάνονται η συντήρηση χωματόδρομων, το κλάδεμα δέντρων που βρίσκονται κοντά σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, ο καθαρισμός ξερής βλάστησης, καθώς και η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ο Κικίλιας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Προστασίας, της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων, για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της καθαριότητας των περιοχών.

Σε συνέχεια της επίσκεψης, ο Υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις πυρκαγιές που σημειώνονται ήδη, ιδίως αυτές που προκαλούνται από αγρότες ή βοσκούς για τον καθαρισμό περιοχών. Επισήμανε επίσης τη σημασία της πρόληψης και της προετοιμασίας, καλώντας όλους να συνειδητοποιήσουν την ατομική ευθύνη τους στην προστασία του περιβάλλοντος και της κοινότητάς τους από τις πυρκαγιές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *