Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας διανύει μια κρίσιμη περίοδο, καθώς οι κινητοποιήσεις μαθητών και η διεθνής πίεση προς την Τουρκία βρίσκονται στο επίκεντρο. Η Υφυπουργός Παιδείας, Ζαχαράκη, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακούει τα αιτήματα των μαθητών αλλά επεσήμανε ότι οι καταλήψεις δεν αποτελούν τη σωστή λύση. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε 53.000 νέους διορισμούς και 733 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των φοιτητικών εστιών, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή της για βελτίωση της εκπαίδευσης.
Στο διεθνές μέτωπο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μέτσολα, εξέφρασε τη στήριξή της προς την Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με την κύρωση του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Η δήλωσή της ήρθε ως απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη.
Από την άλλη πλευρά, οι εξελίξεις γύρω από τις θαλάσσιες έρευνες και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου παραμένουν κρίσιμα θέματα. Οι τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Φιντάν υποδηλώνουν μια πιθανή διπλωματική έξοδο, καθώς δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έχει αντίρρηση για το καλώδιο, αλλά ζητά γραπτή ενημέρωση για τις έρευνες. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί μια περίπλοκη εικόνα στον τομέα της ενέργειας και των διεθνών σχέσεων.
Στο εσωτερικό της πολιτικής σκηνής, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων συνεχίζονται με ένταση. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη, που ακολούθησε έναν καβγά με τη Γιαννακοπούλου, αποκαλύπτει την αυξημένη πολιτική ένταση και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοσκοπική εικόνα δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται, με το 52,7% των ψηφοφόρων να επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Καθώς οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για σήμερα σε πολλές πόλεις, η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή για την αποφυγή εκτροπών, με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη να συντονίζει τις προσπάθειες. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, και οι εξελίξεις θα κρίνουν την κατεύθυνση της χώρας στο εγγύς μέλλον.