Η υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη, καθώς οι δικηγόροι της 56χρονης γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατό του, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους. Η εξέλιξη αυτή φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς οι ίδιοι επισημαίνουν πως πλέον θα εκπροσωπούν μόνο τον σύζυγο της κατηγορούμενης. Οι καταθέσεις των εργαζομένων στον ιατρικό χώρο αλλάζουν, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες σχετικά με την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα.
Παράλληλα, η Αστυνομία ανακοινώνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό, με κλειστά σημεία από τις 23:00 έως τις 5:00. Αυτές οι ρυθμίσεις προέρχονται από την ανάγκη για τη διαχείριση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς αναμένονται σημαντικές εργασίες. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους ανάλογα.
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς 400 πρωτοετείς δεν προσήλθαν για εγγραφή. Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας συνδέει την εικόνα αυτή με το αυξανόμενο κόστος σπουδών και τη δημογραφική συρρίκνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.
Επιπλέον, μια σοβαρή υπόθεση παράνομης ογκολογικής μονάδας σε ιδιωτική κλινική στη Βόρεια Ελλάδα έχει εντοπιστεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προκαλώντας ανησυχίες για την ποιότητα και την ασφάλεια των ιατρικών υπηρεσιών.
Η πολιτική σκηνή παραμένει τεταμένη καθώς οι εξελίξεις γύρω από τις παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού Pegasus συνεχίζουν να φέρνουν στο φως σοβαρές καταγγελίες και ανακοινώσεις από πολιτικούς, όπως ο Στέλιος Κούλογλου, που μιλά για διπλή στοχευμένη παρακολούθηση.
Το σύνολο αυτών των εξελίξεων καταδεικνύει την ανάγκη για άμεσες απαντήσεις και δράσεις από τις αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών.