Press ESC to close

Συνάντηση Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Συζητώντας Τοπικά Θέματα

Στις 20 Απριλίου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, συνοδευόμενο από τον βουλευτή Ευάγγελο Αποστολάκη. Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής συνάντησης, συζητήθηκαν ορισμένα από τα πλέον επείγοντα θέματα που απασχολούν το νησιωτικό μας χώρο.

Η συζήτηση εστίασε σε ζητήματα ουσιώδους σημασίας, όπως η απόδοση του μεταφορικού ισοδύναμου και η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη για βελτίωση της στέγασης για τους εκπαιδευτικούς, τα σώματα ασφαλείας και τους υγειονομικούς, καθώς και οι προκλήσεις που δημιουργούν η λειψυδρία και η κλιματική αλλαγή.

resized_1713631689070

resized_1713631689040

 

Ο Δήμαρχος Αθανασίου ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος ως πρωτεύουσα του Νομού, όπως η υποστελέχωση του Νοσοκομείου και του Δήμου, καθώς και το οικονομικό έλλειμμα της ΔΕΥΑ Σύρου λόγω της ενεργειακής κρίσης. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη διαχείρισης των απορριμμάτων και των υποδομών, ιδίως της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν επίσης θέματα θεσμικής φύσης, όπως η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τα ανταποδοτικά τέλη. Αυτά τα θέματα αποτελούν προτεραιότητες για την εξέλιξη και τη βελτίωση του κοινωνικού και οικονομικού βίου της Σύρου και των γειτονικών νησιών των Κυκλάδων.

Ο κ. Κασσελάκης συμφώνησε πως η νησιωτικότητα, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας, αποτελεί ένα μείζον θέμα, και επομένως τα προβλήματα στα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται κάθετα. Ειδικότερα για τη Σύρο, τόνισε πως η καθημερινότητα στο νησί μας, λόγω του μεγάλου αριθμού μόνιμου πληθυσμού, θα έπρεπε να λειτουργεί πιο ομαλά. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον κ. Αθανασίου να προσφέρει στον κ. Κασσελάκη ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *