Press ESC to close

Σοβαρές Ρωγμές σε Κτίρια της Κυψέλης από την Κατασκευή του Μετρό

Η περιοχή της Κυψέλης βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα, καθώς το πέρασμα του μετροπόντικα έχει προκαλέσει ρωγμές σε δεκάδες κτίρια. Οι κάτοικοι, ανησυχώντας για την ασφάλεια των σπιτιών τους, έχουν αυτοοργανωθεί και προχωρούν σε συλλογικές δράσεις για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν την περιουσία τους να πλήττεται από ένα έργο υποδομής, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τη συγκοινωνία στην περιοχή. Ωστόσο, οι ζημιές αυτές εγείρουν ερωτήματα για την ποιότητα των εργασιών και την ευθύνη των εμπλεκομένων φορέων, όπως η Ελληνική Μετρό και η εταιρεία ΑΒΑΞ.

Η πρωτοβουλία που έχει σχηματιστεί από τους κατοίκους περιλαμβάνει καταγραφή των ζημιών και υποβολή αιτημάτων προς τους υπεύθυνους φορείς, καθώς και την οργάνωση συναντήσεων για ενημέρωση και συντονισμό. Οι κάτοικοι απαιτούν άμεσες λύσεις και αποζημιώσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κτιρίων τους.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, ωστόσο οι κάτοικοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την ανταπόκριση και την προθυμία των αρχών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η στήριξη από τις τοπικές αρχές φαίνεται να είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην υλοποίηση του έργου.

Η κατάσταση στην Κυψέλη αναδεικνύει τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν από μεγάλα έργα υποδομής σε αστικές περιοχές και τη σημασία της διαβούλευσης με τους κατοίκους πριν την υλοποίηση τους. Οι κάτοικοι της Κυψέλης είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να διασφαλίσουν την προστασία της περιουσίας τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *