Press ESC to close

Τέλος η κίνηση στην Αθήνα – Πότε αδειάζουν οι δρόμοι της

Πέρα από περίοδο διακοπών, ο Δεκαπενταύγουστος σηματοδοτεί και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους της Αθήνας. Τι προβλέπεται για φέτος;

Με τον Ιούλιο να βρίσκεται στο τέλος του, οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να παίρνουν τις άδειες του καλοκαιριού, αξιοποιώντας τις οικονομικές τους θυσίες σε ολιγοήμερες εξορμήσεις σε νησιά. Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που δεν θα εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ και θα αναζητήσουν στιγμές χαλάρωσης εντός της πρωτεύουσας, έχοντας παράλληλα ως… παρηγοριά το γεγονός ότι οι δρόμοι της πόλης θα αδειάσουν και οι μετακινήσεις θα διεξάγονται απρόσκοπτα.

Θα δικαιωθούν, ωστόσο, οι ελπίδες τους για μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας; Και αν ναι, τότε πότε θα πρέπει να περιμένουν να απαλλαχθούν έστω για λίγο από το κυκλοφοριακό χάος, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης; Την απάντηση δίνει μιλώντας στο carandmotor.gr, ο Κίμωνας Λογοθέτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και συντονιστής του αριθμού 1544 της Περιφέρειας Αττικής.

ξ.jpg

Όπως ανέφερε, «η πιο νεκρή περίοδος θα είναι αυτή του Δεκαπενταύγουστου. Με το πέρας της συγκεκριμένης περιόδου, η κίνηση θα αυξάνεται σταδιακά, δίχως ωστόσο να προβλέπονται προβλήματα στους δρόμους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Διαχειρίσιμη θα είναι και η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενώ η κίνηση θα επανέλθει για τα καλά με το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία αποτελούν βαρόμετρο για τα κυκλοφοριακά δεδομένα».

Πρόσθεσε δε ότι το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου θα είναι δύσκολο, μιας και εκτός από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς (11 Σεπτεμβρίου), στην Αθήνα θα υπάρχει και έντονη τουριστική κίνηση, ένας συνδυασμός που θα δημιουργήσει δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι η αυξημένη έλευση τουριστών στην Αθήνα, παράλληλα με τον μειωμένο αριθμό αδειών που παίρνουν οι πολίτες, φέτος δεν θα μας επιτρέψει να δούμε άδειους δρόμους σε Αθήνα και Πειραιά, όπως είχαμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, πλέον οι ξένοι τουρίστες δεν επισκέπτονται κατευθείαν τα νησιά, αλλά επιλέγουν να μείνουν και λίγες ημέρες (2-4) στην Αττική, γεγονός που δεν βοηθά στο απόλυτο άδειασμα των δρόμων.
Πού έχει μειωθεί η κίνηση και πού είναι αυξημένη

Τα κυκλοφοριακά δεδομένα είναι σαφώς βελτιωμένα στον Κηφισό, αν και κατά τις ώρες αιχμής η κίνηση παραμένει στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ δίχως μεγάλα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στην Κηφισίας, την Κατεχάκη, όπως επίσης και στις Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Σοφίας.

Όσον αφορά τους δρόμους όπου οι μετακινήσεις διεξάγονται μετ’ εμποδίων, πρωταθλητής είναι ο Πειραιάς λόγω της μεγάλης ακτοπλοϊκής δραστηριότητας, ενώ δύσκολες είναι οι μετακινήσεις στη Λεωφ. Αθηνών-Κορίνθου προς Κόρινθο εξαιτίας των ροών τουριστών προς Πελοπόννησο, όπως και στην άνοδο της Σχιστού.

Αυξημένη, αυτές τις μέρες, είναι επίσης η κίνηση στη Λεωφ. Ποσειδώνος στο ύψος του παλιού αεροδρομίου, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης κατοίκων της πρωτεύουσας στις δημοφιλείς παραθεριστικές κοινότητες του Λεκανοπεδίου. Η κίνηση, μάλιστα, στην Παραλιακή αναμένεται να παραμείνει και καθ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα, τέλος, με τον Κίμωνα Λογοθέτη, η πρωινή ώρα αιχμής έχει… μετατοπιστεί, μιας και οι πιο αντίξοες κυκλοφοριακές συνθήκες πλέον παρατηρούνται από τις 8.45 π.μ. μέχρι τις 9.30 π.μ., όταν κατά το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αυτές σημειώνονται από τις 7.45 π.μ. μέχρι τις 8.30 μ.μ.

Πηγή: iefimerida.gr – Carandmotor.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *