Press ESC to close

Ευρωεκλογές 2024: Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εισήλθε στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά από ένα δραματικό βράδυ των Ευρωεκλογών, η Αφροδίτη Λατινοπούλου τελικά εξασφάλισε την είσοδό της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με την τελική κατανομή των ποσοστών στο 100% της ενσωμάτωσης των ψήφων των Ευρωεκλογών, η Φωνή Λογικής με 3,04% κατέκτησε μία έδρα και εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς εκλέγεται ευρωβουλευτής η πρόεδρος του κόμματος, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές που της εξασφαλίζει μία έδρα στην Ευρωβουλή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός της μεγάλης αποχής. Δυστυχώς, το παλαιό πολιτικό σύστημα έχει χάσει την αξιοπιστία του. Είμαστε εδώ όμως δυνατοί. Δεν επικρατεί καμία ακροδεξιά, επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και η άνοδος της λογικής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική εκτίμηση του exit poll έδινε στη Λατινοπούλου ποσοστό από 2,2% έως 3,6%, ενώ η ασφαλής εκτίμηση εκ μέρους της Singular Logic, που προέκυπτε από το 64% της επικράτειας, ήταν ότι επτά κόμματα θα κατάφερναν τελικά να εκλέξουν ευρωβουλευτή, χωρίς τη «Φωνή Λογικής», κάτι που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *