Η Αττική πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, με την λεωφόρο ΝΑΤΟ να πλημμυρίζει και να εγκλωβίζονται οδηγοί. Η στάθμη του νερού φτάνει μέχρι την πόρτα του οδηγού, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας στους δρόμους. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 216 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων, κυρίως στην περιοχή των δυτικών προαστίων.
Στο Μαρκόπουλο, μια φωτιά έχει ξεσπάσει σε αυλή εργοστασίου ανακύκλωσης, με 32 πυροσβέστες και 11 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεση της. Η κατάσταση στην Αττική είναι τεταμένη, με συνεχείς αναφορές για προβλήματα στη σιδηροδρομική κυκλοφορία, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.
Στο μεταξύ, η πολιτική σκηνή παραμένει δραστήρια. Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολίασε την αναθεώρηση του άρθρου 16, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την Ελλάδα να προσελκύει και να κρατά τους φοιτητές και τους καθηγητές της, αντί να τους εξάγει. «Δεν θέλουμε μια Ελλάδα που εξάγει φοιτητές και γνώση, θέλουμε μια Ελλάδα που δημιουργεί επιλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, η πολιτική ζωή αναταράσσεται από τα γεγονότα στην Καλλιθέα, όπου μια 37χρονη γυναίκα κατέθεσε ότι υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος της ασκούσε πιέσεις για να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Η υπόθεση έχει οδηγήσει σε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλες σοβαρές κατηγορίες.
Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό, όπου οι διάλογοι ήταν γεμάτοι από αναφορές στις επόμενες εκλογές και τις προκλήσεις της εποχής. Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή, ωστόσο οι υποκείμενες πολιτικές αντιπαραθέσεις παραμένουν.
Συνολικά, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, τόσο από το φυσικό περιβάλλον όσο και από τις πολιτικές εξελίξεις. Η κατάσταση αναμένεται να παραμείνει τεταμένη, με τις αρχές και τους πολίτες να ελπίζουν σε βελτίωση το συντομότερο δυνατό.