Press ESC to close

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική και η Σαγκάη αποτελούν σημαντικούς πυλώνες εισόδου Ανατολής και Δύσης

2η ημέρα επίσκεψης στην Κίνα – Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση ITB China 2024

Στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB China 2024 στη Σαγκάη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, συμμετέχοντας στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ. Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την Αττική και τη Σαγκάη ως δύο κομβικούς πυλώνες εισόδου μεταξύ Ανατολής και Δύσης, αναδεικνύοντας τις πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις που ενώνουν τις δύο περιοχές. Στην έκθεση, η Αττική προσκαλεί τους Κινέζους τουρίστες να γνωρίσουν τα μνημεία και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία της.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Γεώργιος Παρθενίου, και ο υπεύθυνος του Εμπορικού Τμήματος, Σπυρίδων Λέοντος. Ο κ. Χαρδαλιάς συνάντησε επίσης 30 ελληνόφωνους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σαγκάης, ζητώντας τους να στείλουν προτάσεις για σταθερή συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Ανώτερο Επίτροπο Διεθνών Σχέσεων της Κινεζικής επαρχίας Χουναν, Zhu Fujian, συζητώντας για πολιτιστικές και τουριστικές συνεργασίες. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε τη σημασία διαρκών και συστηματικών στρατηγικών συνεργασιών με την Κίνα.

Η παρουσία της Αττικής στην ITB China τράβηξε το ενδιαφέρον των κινεζικών ΜΜΕ, με μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα να καλύπτουν την επίσκεψη του Περιφερειάρχη. Η έκθεση ITB China είναι η κορυφαία του κλάδου στη Νοτιοανατολική Ασία, επικεντρωμένη στην κινεζική ταξιδιωτική αγορά, προωθώντας επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β.

Τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησαν 27 Β2Β συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από την Κίνα και όλο τον κόσμο. Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδεύεται από την Ειδική Γραμματέα της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Περιφερειάρχη Δημήτρη Ταραζώνα, τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σωτήρη Νικολαρόπουλο, και τη σύμβουλο Διεθνών Σχέσεων του Περιφερειάρχη Βάλια Κακαρούκα.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνος Ζώμπος και Σταυρούλα Αντωνάκου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθανασία Παπασπύρου, Δημήτρης Κατσικάρης και Κωνσταντίνος Κάβουρας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Ο κ. Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της Σαγκάης, τη διοίκηση του CCPIT και θα επισκεφθεί τα γραφεία της COSCO στην πόλη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *