Press ESC to close

Ραγδαίες αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων

Τιμές σε τρόφιμα και λογαριασμοί κοινής ωφέλειας ροκανίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα καταναλωτές να αλλάζουν αγοραστικές συνήθειες και τρόπο ζωής σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών .

Το 68,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί πολύ από την ακρίβεια το τελευταίο έτος, ενώ το 25,4% αρκετά. Η συντριπτική πλειονότητα αναφέρει ότι η μεγαλύτερη αύξηση τιμών που έχει παρατηρήσει αφορά τα τρόφιμα και ακολουθούν ενέργεια, καύσιμα, στέγαση, υπηρεσίες και μεταφορές.

Η ακρίβεια έχει επηρεάσει σύμφωνα με την έρευνα το εισόδημα μειώνοντας το για την πλειονότητα των ερωτηθέντων, ενώ το 96% δηλώνει πως για αυτό το λόγο άλλαξε αγοραστικές συνήθειες. Έξοδοι και ψυχαγωγία είναι τα πρώτα που άλλαξαν όσοι επηρεάστηκαν και ακολουθούν η αναζήτηση προσφορών, εκπτώσεων, φθηνότερων και λιγότερων προϊόντων.

Ο έλεγχος τιμών για το 87,5% είναι αυτό που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθούν αύξηση μισθών- συντάξεων και μείωση φόρων.

Ραγδαίες αλλαγές στις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων

Η πλειονότητα δηλώνει πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει πολύ αρνητικά και αρνητικά την ποιότητα της ζωής τους, ενώ το 94,1% έχει μειώσει δαπάνες σε υγεία, εκπαίδευση ή ψυχαγωγία. Οι δαπάνες που έχουν μειωθεί αφορούν την ψυχαγωγία για το 95,1% των ερωτηθέντων και ακολουθούν ταξίδια, υγεία, εκπαίδευση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *