Ανησυχίες για εκδίκηση στην Ηλεία μετά την δολοφονία της 11χρονης

Η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και φόβους για εκδίκηση, με επεισόδια όπως η επίθεση στο σπίτι του δράστη να ανησυχούν τις αρχές για πιθανή εκτάκτως επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης.

ΠΑΣΟΚ: Στα χαρακώματα στελέχη και βουλευτές κατά Ανδρουλάκη – Ποιοι διεκδικούν την ηγεσία

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν γρήγορες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία μετά την αποτυχία στις ευρωεκλογές. Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι προωθούν επανεκκίνηση, ενώ το επιτελείο Ανδρουλάκη αντιδρά. Πιθανοί υποψήφιοι για την ηγεσία είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης. Οι εσωκομματικές εντάσεις αυξάνονται ενόψει των εθνικών εκλογών.

Πανελλήνιες 2024: Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις προσανατολισμού στα ΓΕΛ

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων δίνουν τα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού για να διεκδικήσουν θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

ΠΑΣΟΚ: Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος θέτει θέμα ηγεσίας – Ζητά εκλογές αρχηγού από τη βάση έως το τέλος του 2024

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος πριν το τέλος του 2024, μέσω επιστολής προς τον γραμματέα. Αναφέρει την ανάγκη επανεκκίνησης του κόμματος λόγω αποτυχίας επίτευξης στόχων στις ευρωεκλογές και προτείνει άμεσες διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου και ενίσχυση της παράταξης με προοδευτικές και πατριωτικές πολιτικές.

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, δήλωσε ότι το ποσοστό του 41% δεν ισχύει πλέον και ότι οι πολίτες ζητούν καλύτερη και ταχύτερη διακυβέρνηση. Ανακοίνωσε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλείοντας ανασχηματισμό έως την Παρασκευή. Επίσης, τόνισε ότι η ακρίβεια είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ...

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

Τα αποτελέσματα των εκλογών πιέζουν για άμεσο ανασχηματισμό, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό στα ΝΕΑ. Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός με αλλαγές στο πρωθυπουργικό επιτελείο και εισαγωγή βουλευτών από δύσκολες περιοχές για τη ΝΔ. Αναμένονται αλλαγές σε ηγεσίες υπουργείων, με μετακινήσεις όπως του Κωστή Χατζηδάκη και Γιώργου Γεραπετρίτη. Παραμένουν στις θέσεις τους οι Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης

Ευρωεκλογές 2024: Η Αφροδίτη Λατινοπούλου εισήλθε στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά από ένα δραματικό βράδυ των Ευρωεκλογών, η Αφροδίτη Λατινοπούλου εξασφάλισε την είσοδό της στο Ευρωκοινοβούλιο. Με την ενσωμάτωση στο 100%, η Φωνή Λογικής με 3,04% κατέκτησε μία έδρα. Η Λατινοπούλου εξέφρασε τη στεναχώρια της για τη μεγάλη αποχή και τόνισε ότι η λογική θα επικρατήσει. Οι αρχικές εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, επιτρέποντας τελικά την είσοδο της Φωνής Λογικής.

Ευρωεκλογές 2024: Οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές – Πόσους σταυρούς παίρνουν

Στις Ευρωεκλογές 2024, η κατανομή των εδρών για την Ελλάδα είναι σαφής. Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ από 2, ενώ Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής κερδίζουν από 1 έδρα. Τα ονόματα των ευρωβουλευτών και οι σταυροί που συγκέντρωσαν έχουν ανακοινωθεί, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία.

Ευρωεκλογές 2024: Στην Εκάλη ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε για τις Ευρωεκλογές 2024 στην Εκάλη. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, μίλησε για τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη του κόσμου και δεσμεύτηκε να την τιμήσει. Παρότρυνε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη δημοκρατική διαδικασία.

Ευρωεκλογές 2024: Μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς για τις Ευρωεκλογές 2024, συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους πολίτες και τόνισε τη σημασία των Ευρωεκλογών για την Ελλάδα. Είπε ότι οι επόμενες αποφάσεις θα είναι κρίσιμες και η χώρα πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα από την Ευρώπη.

Οι τελευταίες λέξεις της 63χρονης στη Χαλκίδα στον δολοφόνο της: «Τι κάνεις; Σε αγαπάω»

Η 63χρονη στη Χαλκίδα δολοφονήθηκε από τον 37χρονο κολλητό της κόρης της, ο οποίος τη μαχαίρωσε ενώ του φώναζε «Τι κάνεις; Σε αγαπάω». Ο δράστης σχεδίασε τη ληστεία με την κόρη του θύματος, την εκτέλεσε σε 21 λεπτά και αμέσως μετά έπαιξε τα κλεμμένα χρήματα στον τζόγο. Το αποτύπωμά του βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος.

Πανελλαδικές 2024: Στα μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές 2024 εξετάζονται σήμερα στα Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού τους. Αύριο, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα ειδικότητας. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30, με τους υποψήφιους να πρέπει να προσέρχονται έως τις 08:00. Διάρκεια εξέτασης: τρεις ώρες, εκτός από το Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (τέσσερις ώρες