Δόμνα Μιχαηλίδου: «Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη»

Η νέα ρύθμιση επιτρέπει σε ασφαλισμένους να λάβουν σύνταξη παρά τα χρέη τους στον e-ΕΦΚΑ, με προϋποθέσεις όπως η μη υπέρβαση οφειλών των 30.000 ευρώ και η ηλικία άνω των 67. Αιτήσεις συνταξιοδότησης μπορούν να υπαχθούν στις ρυθμίσεις, ακόμα και αν έχουν απορριφθεί λόγω οφειλών.

ΥΠΠΟ: Η Πριγκίπισσα Κάκο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον διευθυντή Νίκο Σταμπολίδη. Ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τα χρώματα των κορών. Στη συνέχεια, θα παραστεί σε εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη για τον εορτασμό του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Ιαπωνίας.

Δήμος Αθηναίων: Ανέγερση γλυπτού-μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών - Χ. Δούκας: «”Το Δένδρο των Ψυχών” συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα»

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει την ανέγερση γλυπτού-μνημείου για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών. Το «Δένδρο των Ψυχών», σχεδιασμένο από τη Μαρία Μανδάκη και κατασκευασμένο από τον Γιώργο Σαντεξή, θα τοποθετηθεί στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, συμβολίζοντας τη ζωή και την ελπίδα. Ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας για τη μνήμη και τη δικαιοσύνη.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η χώρα αποκλίνει σταθερά από όλους τους δείκτες ευημερίας των ευρωπαϊκών χωρών και αυτό έχει ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη» - Με τον δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου, Νίκο Μπαράκο, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πελατειακή διαχείριση και αποκλίσεις από τους ευρωπαϊκούς δείκτες ευημερίας. Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου, έδωσε έμφαση στην πράσινη μετάβαση και τα προβλήματα των δομών υγείας. Ζήτησε στήριξη για να δημιουργηθεί ισχυρή αντιπολίτευση και εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης.

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών – Πού επικεντρώνεται ο Μητσοτάκης

Το νέο σποτ της ΝΔ αναδεικνύει την πραγματική πατριωτική πολιτική, εστιάζοντας σε θέματα μεταναστευτικού και αμυντικής ισχύος. Με κεντρικό μήνυμα «Δύναμη στην Ευρώπη σημαίνει και δύναμη στην Ελλάδα», προβάλλει κυβερνητικά επιτεύγματα και στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων. Ο Μητσοτάκης τονίζει τις προκλήσεις της Ευρώπης και ζητά εμπιστοσύνη για την επόμενη μέρα.

Νίκος Χαρδαλιάς: «2 + 1 Πυλώνες για ένα Νέο Μοντέλο Αποκεντρωμένης Διακυβέρνησης με Έμφαση στη Μητροπολιτικότητα»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε στο Συνέδριο της ΕΝΠΕ ένα νέο μοντέλο αποκεντρωμένης διακυβέρνησης 2+1 πυλώνων, τονίζοντας την ανάγκη για αποκέντρωση, άμεσο έλεγχο μεγάλων έργων, αύξηση οικονομικών πόρων και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού. Υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και ψηφιοποίησης, προτείνοντας το νέο μοντέλο «μητροπολιτικής» λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με την Επιτροπή Πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας και την Επιτροπή Πλημμυροπαθών, τονίζοντας την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή και την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στις αποφάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κλειστό τρόπο λειτουργίας.

Ο Πειραιάς γιορτάζει τη "Ημέρες Θάλασσας 2024" για δέκατη χρονιά με πάνω από 100 δωρεάν εκδηλώσεις από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2024» γιορτάζονται για δέκατη χρονιά στον Πειραιά, από τις 24 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις. Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία και την παράδοση της πόλης.

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, για να συζητήσουν τα τρέχοντα και μελλοντικά ψηφιακά έργα του δήμου, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Συμφώνησαν στη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας τους για την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην πόλη.

Περιοδεία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στα Γιαννιτσά – Στ. Κασσελάκης: Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής και ελπίδας για μία καλύτερη ζωή, σε όλη τη χώρα

Οι κάτοικοι των Γιαννιτσών υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη. Συνοδευόμενος από τη Θεοδώρα Τζάκρη και υποψήφιους ευρωβουλευτές, περπάτησε στον πεζόδρομο, συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Μαζί μπορούμε να κάνουμε το μέλλον πιο φωτεινό και δίκαιο», δήλωσε.

Συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη και του Νίκολας Σμιτ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Νίκολας Σμιτ συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, στη Λάρισα. Συζήτησαν την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και επένδυσης στην πρόληψη. Ο Ανδρουλάκης τόνισε την αναγκαιότητα στρατηγικών σχεδίων αποκατάστασης και ενίσχυσης των ευρωπαϊκών ταμείων. Ο Σμιτ υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη κοινοτικών πόρων για την αποκατάσταση των πληγεισών

Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε ότι κάθε έθνος πρέπει να διατηρεί την ιστορική μνήμη και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάζει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για να αποτραπούν μελλοντικές θηριωδίες. Τιμούμε τα θύματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελλάδας.