Press ESC to close

Α. Τζιτζικώστας: «Εξασφαλίσαμε πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία» – Νέος εξοπλισμός για τη 2η ΕΜΑΚ και τους εθελοντές

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε σήμερα εξοπλισμό πυροπροστασίας στη 2η ΕΜΑΚ και σε εθελοντικές οργανώσεις.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννης Στεργιούλας, ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Αριστείδης Κατιρτζίδης, καθώς και οι επικεφαλής των εθελοντικών ομάδων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνεχή υποστήριξή του. Επίσης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών Χαράλαμπος Στεργιάδης.

resized_unnamed-22-1

resized_unnamed-26
 

Ο Περιφερειάρχης επαίνεσε το έργο και την αφοσίωση τόσο της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, όσο και των εθελοντικών οργανώσεων, τονίζοντας ότι χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά τους, η Περιφέρεια δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις έκτακτες ανάγκες.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναγνωρίζει την τεράστια κοινωνική προσφορά της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και των εθελοντικών ομάδων, γι' αυτό και τις ενισχύει συνεχώς με εξοπλισμό, μηχανήματα και πόρους. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην πυροπροστασία και την αντιμετώπιση καταστροφών, αναγνωρίζοντας την αυταπάρνησή τους και την υψηλή αίσθηση καθήκοντος.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι πέρυσι παραδόθηκαν πλωτά μέσα, στολές, αντλίες αποστράγγισης, γεννήτριες και άλλος εξοπλισμός που υποστηρίζουν το έργο της Πολιτικής Προστασίας. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια έχει παραδώσει εξοπλισμό σε πολλές υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις, όπως και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, θα λειτουργήσει ένα νέο ραντάρ πυρανίχνευσης στις Σέρρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι έχουν εξασφαλιστεί πάνω από 15 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη 2η ΕΜΑΚ παρέδωσε ένα όχημα με πυροσβεστικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ενώ στις 36 εθελοντικές ομάδες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης παρέδωσε τέντες για την υποστήριξη του έργου τους. Ένας σημαντικός αριθμός τεντών έχει διατεθεί ήδη και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *