Press ESC to close

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

Οι εκλογικά αποτελέσματα φαίνεται να είχαν ρυθμιστικό ρόλο στο Μαξίμου και την Πειραιώς, δημιουργώντας πιέσεις για τον ανασχηματισμό, όπως αναφέρει ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με τη στήλη, το σενάριο που προβλέπει άμεσες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα κερδίζει έδαφος και μπορεί να ανακοινωθούν εντός 24 ωρών.

Πάντα σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με αλλαγές στο πρωθυπουργικό επιτελείο και θα σηματοδοτήσει την ένταξη βουλευτών από τις πιο «δύσκολες» περιοχές για τη ΝΔ.

Όσον αφορά τα ονόματα, φήμες αναφέρουν αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών, με μετακίνηση του Κωστή Χατζηδάκη στη Ζαλόκωστα και επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες φήμες θέλουν τον Θεόδωρο Σκυλακάκη στο Οικονομικών, τον Μάκη Βορίδη στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ αναζητείται ουσιαστική θέση για τον Άκη Σκέρτσο.

Ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό, παραμένουν οι Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Λίνα Μενδώνη, Βασίλης Κικίλιας και Παύλος Μαρινάκης. Εκτός σχήματος ενδέχεται να βρεθούν οι Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Βρούτσης και Νίκη Κεραμέως.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *