Press ESC to close

Ανασχηματισμός προ των πυλών: Οι σκέψεις του Πρωθυπουργού για το νέο σχήμα

«Είμαι και προβληματισμένος και με έναν παράξενο τρόπο και ανακουφισμένος. Μας είπαν με τον τρόπο τους γίνετε καλύτεροι. Το 41% δεν υπάρχει πια σήμερα. Και αυτό μπορεί να είναι ανακουφιστικό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Απαντώντας στο ζήτημα του ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πως θα προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με την ίδια σύνθεση. Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να γίνει έως και την Παρασκευή.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στους υπουργούς περί αλαζονείας. «Αν είδαν κάποιοι τον κόσμο από ψηλά, δεν είναι κακό να το δουν κι από χαμηλά».

Επιχειρώντας να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα των Ευρωεκλογών, είπε πως οι πολίτες είπαν «σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, πιο γρήγοροι».

Περιγράφοντας το ιδεολογικό πλαίσιο που κινείται η Νέα Δημοκρατία το οριοθέτηση με τον όρο «υπεύθυνο πατριωτισμό».

Εκμυστηρεύτηκε πως ήταν μια δύσκολη, κουραστική προεκλογική περίοδος. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό το οποίο περιμέναμε (…) Πιστεύω πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού. Αν ήθελε να στείλει ένα μήνυμα, καλά έκανε και το έστειλε τώρα. Χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω το μήνυμα. Χρέος μου να προβώ σε όλες τις ρυθμιστές κινήσεις (…) Κάποιοι έκατσαν σπίτι τους, κάποιοι και για να μας στείλουν ένα μήνυμα: “Σας εμπιστευόμαστε, αλλά πρέπει να γίνετε καλύτεροι”» σημείωσε ειδικότερα.

Αναφερόμενος στην αποχή, είπε πως είναι μια πολιτική στάση.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική απόδοση της αντιπολίτευσης, επισήμανε πως καταδικάστηκε σύσσωμη η λογική των «λεφτόδενδρων». Ξεράθηκαν τα λεφτόδενδρα για ακόμη μία φορά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Επίσης, έδειξε πως οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης θα αφορά την αύξηση του εισοδήματος με γρηγορότερο ρυθμό απ’ ό,τι η ακρίβεια. Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως θα είναι στο πλαίσιο των αντοχών του προϋπολογισμού.

Όσον αφορά τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, κατέστησε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως ίσως έπρεπε να το «επικοινωνήσουμε με διαφορετική γλώσσα».

«Θα έχουμε επιμέρους διορθώσεις, αν υπάρχουν αδικίες», διαμήνυσε επιπροσθέτως και επισήμανε ότι αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης αυτής δεν θα αλλάξει.

Περαιτέρω, παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση υπέστη φθορά από τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στεναχωρώντας παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο πρωθυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, τόνισε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *