Press ESC to close

Δήμος Αθηναίων: Ανέγερση γλυπτού-μνημείου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών - Χ. Δούκας: «”Το Δένδρο των Ψυχών” συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, επισκέφτηκαν το πάρκο Ερμού και Πειραιώς για να ανακοινώσουν την τοποθέτηση ενός γλυπτού-μνημείου στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η εικαστικός Μαρία Μανδάκη και ο σιδηρουργός Γιώργος Σαντεξής, οι οποίοι θα δημιουργήσουν το μνημείο.

Το γλυπτό, με τίτλο «Το Δένδρο των Ψυχών», θα έχει ύψος 4 μέτρα και διάμετρο 3,20 μέτρα. Θα αποτελείται από 19 ρίζες που θα πλέκονται ανά τριάδες και θα καταλήγουν σε 57 κλαδιά, καθένα από τα οποία θα φέρει ένα πουλί που συμβολίζει τις ψυχές των θυμάτων. Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι το γλυπτό συμβολίζει τη ζωή και την ελπίδα και ότι η πρωτοβουλία αυτή τιμά τη μνήμη των θυμάτων και υποστηρίζει την απόδοση δικαιοσύνης και την ασφάλεια. Η κ. Καρυστιανού ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία, τονίζοντας την ανάγκη να μην ξεχαστεί ποτέ το δυστύχημα. Η κ. Μανδάκη εξήγησε τον συμβολισμό του έργου, ενώ ο κ. Σαντεξής μοιράστηκε την προσωπική του δέσμευση να δημιουργήσει το μνημείο.

resized_unnamed-7-4-696x464
 

Το έργο εγκρίθηκε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων κατά την 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Μαρτίου 2024.


resized_unnamed-9-3

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *