Press ESC to close

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Διακοπές χωρίς κόστος ή με πολύ χαμηλό για 300.000 συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού»

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Διακοπές χωρίς κόστος ή με πολύ χαμηλό για 300.000 συμπολίτες μας μέσω του Κοινωνικού Τουρισμού» - Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο Κανάλι 1

Κοινωνικός Τουρισμός

«Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό. Για 300.000 συμπολίτες μας που μπορούν να κάνουν έως και 12 ημέρες είτε χωρίς κόστος διακοπές, είτε με πολύ χαμηλό κόστος. Υπάρχει ειδική μέριμνα για οικογένειες με πολλά παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, και άτομα με αναπηρία που μπορούν να έχουν μαζί τους και τον συνοδό τους. Το πρόγραμμα είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Φέτος αυξήσαμε τις ημέρες διακοπών στις 6 ημέρες, από 5, στις μη πληγείσες περιοχές με μικρή συμμετοχή του ωφελούμενου. Στις πληγείσες περιοχές, όπως η Βόρεια Εύβοια, η Θεσσαλία και ο Έβρος, οι συμπολίτες μας μπορούν να πάνε διακοπές εντελώς δωρεάν ακόμη και σε πεντάστερο ξενοδοχείο για έως και 12 ημέρες, ενώ οι επιχειρηματίες σε αυτές τις περιοχές επιδοτούνται περισσότερο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία και καλύπτουμε πλέον και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια οικογένεια με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να κάνει διακοπές με πολύ χαμηλό ή καθόλου κόστος.

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και το πρόγραμμα ξεκινά τον Ιούλιο, ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι που ξεκινούσε τον Αύγουστο. Από τον Ιούλιο, οι δικαιούχοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για έναν χρόνο όποτε θέλουν. Δηλαδή, μπορούν να πάνε διακοπές τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα».

Περιοδεία στο Νότιο Αιγαίο

«Έχουμε επισκεφθεί πολλά νησιά, όπου ήδη έχει ξεκινήσει ο τουρισμός. Η σεζόν πια δεν είναι μόνο 3 μήνες, αλλά 5 έως 6 στα νησιά μας, όπως η Σύρος, η Νάξος, η Ρόδος, η Κως και άλλα νησιά που επισκεπτόμαστε. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο. Εκεί που το μεγάλο πρόβλημα της χώρας ήταν η ανεργία, τώρα το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρούμε προσωπικό για ανταγωνιστικούς και εξωστρεφείς τομείς. Όλοι οι εργοδότες μας λένε το ίδιο πράγμα. Για αυτό λοιπόν πηγαίνουμε και συναντάμε τους ξενοδόχους, μιλάμε με τους ανθρώπους της εστίασης και προσπαθούμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που κάνουμε με την ΔΥΠΑ, για την κατάρτιση του κόσμου, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς εργασίας».

Για την πλατφόρμα jobmatch

«Η πλατφόρμα jobmatch που διασυνδέει εργαζόμενους και επιχειρήσεις από την εστίαση και τον τουρισμό, είναι πολύ απλή και εύκολη στη χρήση. Ο ενδιαφερόμενος κατεβάζει την εφαρμογή στο κινητό του, βάζει τα στοιχεία του, δηλώνει την γεωγραφική περιοχή στην οποία ενδιαφέρεται να εργαστεί, τις θέσεις εργασίας που επιθυμεί και το εισόδημα που θέλει να έχει. Ο εργοδότης έρχεται σχεδόν εντός 24 ωρών σε επαφή μαζί του για να κάνει την πρώτη συνέντευξη. Είναι μια πολύ εύκολη εφαρμογή που πρέπει να διαδώσουμε περισσότερο. Είναι σημαντικό ο κόσμος να καταλάβει ότι η ΔΥΠΑ προσφέρει δουλειές, δεν προσφέρει μόνο επιδόματα».

Ψηφιακή κάρτα Εργασίας

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στη βιομηχανία και στο λιανεμπόριο ξεκινά την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, έχουμε ανοίξει τη διαβούλευση με τους ανθρώπους του τουρισμού, έτσι ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να εφαρμοστεί πιλοτικά η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και στον τουρισμό, προκειμένου από τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει υποχρεωτικά η ψηφιακή κάρτα και στον τουρισμό».

Για τον Πύργο Πειραιά

«Έχουμε μεγάλα εγκαίνια. Μετά από τόσα χρόνια που βλέπαμε τον Πύργο σχεδόν να παραπαίει, είναι πλέον το στολίδι της πόλης μας. Έχει μια καταπληκτική πρόσοψη και αρχιτεκτονική. Οπότε αύριο έχουμε τα εγκαίνια του στολιδιού όχι μόνο του λιμανιού, αλλά και της πόλης ολόκληρης».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *