Press ESC to close

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Παπαθανάση

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έθεσε σημαντικά θέματα της τοπικής κοινωνίας και ανάπτυξης της πόλης στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Μετά την θερμή υποδοχή, ο κ. Αμπατζόγλου παρουσίασε πέντε κύρια ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

- Τον χώρο της Κεραμικής μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την πώλησή του από το ΕΤΑΔ, τονίζοντας τη σημασία του ως διεθνές τοπόσημο και την ιστορική του σύνδεση με το Μαρούσι. Ζήτησε την αναβολή του διαγωνισμού και πρόταση από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση του χώρου.
- Την εκκρεμότητα της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανέγερση νέου Γυμνασίου και Λυκείου.
- Την ένταξη της πρότασης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στο Βόρειο Τομέα, η οποία θα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την περιοχή.
- Την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του ρέματος Σαπφούς, ενός σημαντικού έργου από το οποίο εξαρτώνται αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της πόλης.
- Την αξιοποίηση του Οίκου Τυφλών, ζητώντας να περιέλθει είτε στο Υπουργείο Οικονομικών είτε στο Δήμο Αμαρουσίου για κοινωνικούς σκοπούς.

Οι κ.κ. Αμπατζόγλου και Παπαθανάσης συμφώνησαν να προγραμματίσουν νέα συνάντηση για πιο λεπτομερή συζήτηση αυτών των θεμάτων μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κωνσταντίνος Ρώτας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη και η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Μαίρη Γαλαζούλα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *