Press ESC to close

Συνέντευξη Δημάρχου Αθηναίων, Χ. Δούκα, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 FM – Χάρης Δούκας: «Να χτυπήσουμε το φαινόμενο του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη»

Στη σημερινή συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, συζητήθηκαν ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν την πόλη των Αθηνών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Ένα από τα βασικά θέματα που έθεσε σε επίκαιρη συζήτηση είναι το φαινόμενο του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη. Ο Δήμαρχος επισήμανε την αντισυνταγματικότητα της προσαύξησης σε ορόφους που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ), καθώς και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στο αστικό τοπίο και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ανέφερε ότι η πόλη δεν μπορεί πλέον να υποστεί περαιτέρω αύξηση του ύψους των κτιρίων και ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της τσιμεντούπολης.

Επισήμανε επίσης τη σημασία της διασφάλισης βιώσιμης ανάπτυξης και της ενίσχυσης των προσπαθειών για την προστασία της πόλης από την υπερθέρμανση και τις αρνητικές επιπτώσεις της αστικής πυκνότητας στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα του τουρισμού και των φόρων που επιβάλλονται στους επισκέπτες. Εξέφρασε την ανάγκη για αναδρομική ισχύ των νομοθετικών παρεμβάσεων και τη σημασία της συνεργασίας με την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας τουριστικών προορισμών και της υποστήριξης των κατοίκων.

Τέλος, αναφέρθηκε σε θέματα όπως η παράνομη στάθμευση και η ανάγκη για ενίσχυση των ελέγχων και της επιβολής του νόμου, καθώς και η ανάγκη για αλλαγές στην κανονιστική πλαίσιο για τη διαχείριση των τραπεζοκαθισμάτων στο δημόσιο χώρο.

Η συνέντευξη αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για τη δημόσια συζήτηση και την ανάδειξη των προκλήσεων και των προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της πόλης και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *